هدف کره ماه

کتاب شانزدهم
عنوان اصلـــی: Objectif Lune
عنوان انگلیسی: Destination Moon


در آغاز ماجرای هدف کره ماه می‌بینیم که تن‌تن و كاپيتان از یک مسافرت برگشته و متوجه غيبت پروفسور تورنسل می‌شوند. او به‌درخواست دولت سیلداوی به این کشور سفر کرده تا در پروژه‌ی پژوهشی ساخت موشک اتمی برای سفر به ماه مشغول گردد. در ادامه تن‌تن و کاپیتان هادوک نیز به‌وی می‌پیوندند. دوپونت و دوپونط هم برای محافظت از جان اتباع کشور خود، نزد آن‌ها می‌روند. باوجود رعایت کلیه‌ی مسائل امنیتی، یک تیم جاسوسی به سیستم آن‌ها نفوذ می‌کند، به‌شکلی که بازگرداندن موشک آزمایشی غیرممکن می‌شود و… . سرانجام ساخت موشک ماه‌پیما آغاز می‌گردد…

جلد کتاب هدف کره ماه

آماده‌سازی و انتشار هدف کره ماه

تاریخ طراحی و آماده‌سازی: 30/مارس/1950 – 07/سپتامبر/1950 و 09/آوریل/1952 – 22 /اکتبر/1952 (29/اسفند/1328 – 16/شهریور/1329 و 20/فروردین/1331 – 30/مهر/1331)

داستان هدف کره ماه در سال 1953 (1332 خورشیدی) منتشر شد. 16 سال قبل از نخستین سفر انسان به ماه.

این کتاب از نظر داستان‌پردازی، تعلیق، نگاه علمی تخیلی و فضاسازی بی‌نظیر و شگفت‌انگیز است. عناصر خشک علمی با طنز مهربان و دوست‌داشتنی هرژه، متعادل و لطیف جلوه‌گر شده‌اند. از سوی دیگه رقابت بلوک شرق و غرب برای تعمیم سلطه‌جویی به‌خارج از کره‌ی زمین و رقابت در تسخیر فضا به‌خوبی نمایش داده شده‌ است.

هدف کره ماه

تحقیق دقیق

وقتی هرژه تصمیم گرفت ماجراجویی در ماه را آغاز کند، به‌سرعت شروع به تحقیق دقیق کرد. او از کتاب دانشمند بلژیکی-فرانسوی، برنارد هوولمنز (Bernard Heuvelmans) با نام مردی در میان ستارگان (L’Homme parmi les Étoiles) کمک گرفت. اطلاعات کتاب دیگری به‌نام فضانوردی (L’Astronautique) از پروفسور روسی-فرانسوی الکساندر آنانوف (Alexandre Ananoff) نیز به هرژه در ایجاد موشک ماه‌پیما کمک کرد.

موشک

آغاز داستان هدف کره ماه در آمریکا

برنارد هوولمنز طرح کلی داستان را پیش‌نهاد کرد و با نخستین سردبیر مجله‌ی تن‌تن، ژاک ون ملکبک (Jacques van Melkebeke) که در 26 سپتامبر 1946 (4 مهر 1325) راه‌اندازی شد، هم‌کاری کرد. داستان در آمریکا آغاز می‌شود. ولی در پایان تنها یک صفحه از پروژه‌ی آن‌ها ایجاد شد. پس از مدتی، هرژه این خط داستانی را کنار گذاشت و داستانی را که اینک با آن مواجه هستیم ارائه کرد.

آمریکا

موشک شطرنجی

در ادبیات (ژول ورن یا…) و در فیلم‌ها (ژرژ ملیس‌، فریتس لانگ و…) رایج بود که سفینه‌های فضایی به‌شکل بمب یا سیگار برگ به تصویر کشیده شوند. هرژه می‌خواست مطمئن شود که موشک او پیش‌رفته‌ترین فن‌آوری را دارد و طبیعی بود که از نقاشی‌ها و نقشه‌های بزرگ‌ترین متخصص موشک، دانش‌مند آلمانی ورنهر فون براون (Wernher von Braun) الهام گرفت.

موشک شطرنجی

هم‌چنین الگوی شطرنجی قرمز و سفید روی موشک بر اساس تکنیکی بود که برای اندازه‌گیری حرکات موشک در هنگام پرتاب استفاده می‌شد و توسط ناسا توسعه یافت. این الگو مشاهده‌ی چرخش در موشک را هنگام برخاستن آسان‌تر کرد.

موشک شطرنجی

از داستان تا واقعیت و بالعکس

تحقیقات و توجه هرژه به جزئیات در مورد هدف کره ماه بسیار دقیق بود. در هیچ نقاشی و فریمی، فانتزی یا تخیل بیش از اندازه وجود نداشت. مرکز تحقیقات اتمی اسپروژ (Sprodj) بر اساس مرکز اوک ریج (Oak Ridge) در تنسی ایالات متحده تاسیس شد.

مرکز تحقیقات اتمی اسپروژ

هم‌چنین هلی‌کوپتر سرویس مخفی سیلداوی نمونه‌ای از هلی‌کوپتر مدل UH-4 شرکت آمریکایی هیلر (Hiller) است.

هلی‌کوپتر سرویس مخفی سیلداوی

تخت‌های موجود در موشک ماه‌پیما نمونه‌ای از تخت ویژه‌ای بود که دانشمندان هواپزشکی نیروی هوایی ایالات متحده در 3 فوریه 1949 (14 بهمن 1327) برای کاهش استرس گرانشی خلبانان، به‌عنوان بخشی از پژوهش برای حل چالش‌های پزشکی ارائه‌شده توسط پرواز فضایی، طراحی کردند.

تخت ویژه

یک لحظه آرامش

جلد هدف کره ماه خواننده را پشت جیپ آبی مدل CJ 2a 1946 سوار می‌کند و به قلب ماجراجویی می‌برد! هرژه توانسته اطلاعات آموزنده و علمی را وارد داستان خود کند. در عین حال هرگز خسته‌کننده و طولانی نشود.

هدف کره ماه

شخصیت‌های داستان

تن‌تن و میلو، کاپیتان هادوک، پروفسور تورنسل، دوپونت و دوپونط، نستور، میلر، بارون، فرانک ولف، آقای باکستر، دکتر رتول، بوریس یورگن، والتر و…


هدف کره ماه

گزیده‌ای از انیمیشن هدف کره ماه به‌زبان اصلی

در حال بارگذاری پخش کننده...

به اشتراک بگذارید

کتاب بعدی
روی ماه قدم گذاشتیم
کتاب پیشین
تن‌تن در سرزمین طلای سیاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست