خرچنگ پنجه طلائی

کتاب نهم
عنوان اصلـــی: Le Crabe aux pinces d’or
عنوان انگلیسی: The Crab with the Golden Claws


تن‌تن در شمال آفریقا و کشور مراکش به‌دنبال یک باند قاچاق موادمخدر بین‌المللی می‌افتد تا بتواند آن‌را از بین ببرد. در این داستان، قاچاق‌چیان، موادمخدر را درون قوطی‌های کنسرو گوشت خرچنگ قرار می‌دادند. به‌همین دلیل نام این داستان خرچنگ پنجه طلائی انتخاب شده است. برجسته‌ترین بخش داستان حضور محبوب‌ترین شخصیت ماجراهای تن‌تن، کاپیتان هادوک است. آغازی که تا انتهای ماجراها ادامه می‌یابد…

جلد کتاب خرچنگ پنجه طلائی

آماده‌سازی و انتشار خرچنگ پنجه طلائی

تاریخ طراحی و آماده‌سازی: 17/اکتبر/1940 – 18/اکتبر/1941 (25/مهر/1319 – 26/مهر/1320)

این کتاب نخستین‌بار در سال 1941 (1320 خورشیدی) به‌صورت سیاه‌وسفید منتشر شد و تنها دو سال بعد در سال 1943 (1322 خورشیدی) به‌شکل رنگی چاپ شد. هم‌چنین در این کتاب شاهد چهار قاب هستیم که هرکدام یک صفحه‌ی کامل را به‌خود اختصاص داده‌اند.

در بهار سال 1940 (1319 خورشیدی)، بلژیک توسط آلمان نازی اشغال و مجله‌ی هفتگی که هرژه در آن کار می‌کرد تعطیل‌ شد. وی پس از اقامتی کوتاه در فرانسه به بلژیک بازگشت. به‌دلیل شهرت تن‌تن، مسئولین روزنامه‌ی لو سوآر (Le Soir) تصمیم گرفتند برای راه‌اندازی ویژه‌نامه‌ی کودکان از او کمک بگیرند. بدین ترتیب تن‌تن با شکل و داستان جدید و با معرفی کاپیتان هادوک بازگشت خود را اعلام کرد.کاپیتان هادوک

نام این داستان قراربود در ابتدا خرچنگ قرمز باشد (در ادامه‌ی گل آبی و جزیره سیاه)، اما سرانجام نام خرچنگ پنجه طلائی انتخاب شد.

نسخه‌های کتاب خرچنگ پنجه طلائی

یک صفحه، یک قاب

همان‌طو که پیش‌تر گفته‌شد، چهار قاب هرکدام به اندازه‌ی یک صفحه در این کتاب وجود دارد.

  • قاب 21: پس از فرار تن‌تن و کاپیتان از کشتی، هواپیمایی از سوی دشمنان برای از بین‌بردن آن‌ها به‌کار گرفته می‌شود. هواپیما طی چند رفت‌وآمد به آن‌ها تیراندازی می‌کند و… .
  • قاب 29: پس از سقوط هواپیما در بیابان، تن‌تن و میلو و هادوک راه مستقیم را در پی می‌گیرند تا به چاه آبی برسند. ولی در میانه‌ی راه… .
  • قاب 40: تن‌تن در بازار بندر بغار ناگهان چهره‌ی آشنایی را می‌بیند و به‌دنبالش می‌دود تا او را گم نکند. کاپیتان هم که از ماجرا بی‌خبر است، پی دوستش می‌رود. شخص یاد‌شده آلن تامسون است… .
  • قاب 49: تصویر عمر بن سالاد، تاجر بزرگ شهر که سوار بر مرکب خویش است و به‌سمت مسجد می‌رود. پشت سر او دوپونت و دوپونط را می‌بینیم که درحال تعقیب او هستند… .

4 قاب تک صفحه‌ای

هادوک، دوست تازه‌ی تن‌تن

خرچنگ پنجه طلائی نقطه‌ی عطفی در ماجراهای تن‌تن است‌، البته نه از اين نظر كه بهترين داستان تن‌تن باشد. بلكه به‌دلیل معرفی محبوب‌ترين شخصيت اين مجموعه يعنی كاپيتان هادوک، دريانورد تندخو و الكلی كه تبديل به بهترين دوست تن‌تن می‌شود. با انتشار اين كتاب، مجموعه‌ی تن‌تن وارد دوره‌ی تازه‌ای می‌شود و با آمدن كاپيتان، بار طنز اين آثار هم افزايش می‌‌یابد. قاب زیر در صفحه‌ی 15، نخستین رویارویی تن‌تن با هادوک است.

کاپیتان هادوک

چند سال پیش روزنامه‌ی گاردین نوشته بود که هرژه هنگام نوشتن کتاب خرچنگ پنجه طلائی از وجود کاپیتانی به این اسم خبر نداشته. ولی سپس باخبر می‌شود که به‌راستی یک ناخدای انگلیسی با این اسم و رسم بوده. هم‌چنین گفته می‌شود نام کوچک او، آرچیبالد از اسم کاپیتان کشتی المپیک (خواهرخوانده‌ی تایتانیک) گرفته شده.

کاپیتان هادوک

تشنگی و توهم!

پس از سقوط هواپیما، تن‌تن و هادوک در جست‌وجوی آب از صحرا عبور می‌کنند. کاپیتان به‌دلیل تشنگی و خستگی مفرط، دچار توهم می‌شود. او تن‌تن را به‌شکل بطری شامپاین می‌بیند و… .

توهم

در ادامه، تن‌تن هم کابوسی می‌بیند که هرژه آن‌را در سه قاب به‌زیبای ترسیم کرده است.

کابوس تن‌تن

نقاشی مورد علاقه‌ی هرژه

در بیابان هادوک بر سر یاغی‌هایی که باعث شکستن بطری او شده‌بودند فریاد می‌زند و ناسزا می‌گوید. مهاجمین وحشت‌زده می‌شوند و دست از شلیک برمی‌دارند و با دیدن هیبت خشن او فرار می‌کنند. هرژه که از این نقاشی بسیار خرسند بود، می‌گوید:

در یک فریم واحد، یک سری حرکات بین چندین شخصیت تقسیم شده‌است. این می‌تواند فردی باشد که ابتدا دراز کشیده، سپس به آرامی بلند می‌شود، تردید می‌کند و در نهایت فرار را بر قرار ترجیح می‌دهد.

هرژه در تمام کارهای خود، دو نقاشی را خیلی دوست دارد. این نقاشی یکی از آن‌هاست.

بربرها

از گلن‌گری تا کارابوجان

برای هرژه، داشتن اسناد و مدارک معتبر برای ایجاد هر عکس در قالب بزرگ ضروری است. منظره باید دقیق باشد، اما به‌سبک تن‌تن باقی بماند. کشتی کارابوجان (Karaboudjan) در خرچنگ پنجه طلائی در واقعیت کشتی گلن‌گری (Glengarry) در دهه‌ی 1940 (1320 خورشیدی) است.

کشتی

کارآگاه ژاپنی

افزودن بانجی کوراکی، کارآگاه ژاپنی به‌عنوان متحد تن‌تن در این داستان به‌منظور ایجاد تعادل در توصیف هرژه از ژاپنی‌ها به‌عنوان متخاصم در ماجرای گل آبی بود. به‌ویژه این‌که دولت اشغال‌گرِ بلژیک (آلمان نازی) با ژاپن متحد شده‌بود.

بانجی کوراکی

شخصیت‌های داستان

تن‌تن و میلو، کاپیتان هادوک، دوپونت و دوپونط، بانجی کوراکی، آلن تامسون، تام، پدرو، ستوان دلکورت، عمر بن سالاد و…


خرچنگ پنجه طلائی

گزیده‌ای از انیمیشن خرچنگ پنجه طلائی به‌زبان اصلی

در حال بارگذاری پخش کننده...

به اشتراک بگذارید

کتاب بعدی
ستاره اسرارآمیز
کتاب پیشین
عصای شاه اتوکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست