جزیره سیاه

کتاب هفتم
عنوان اصلـــی: L’Île Noire
عنوان انگلیسی: The Black Island


تن‌تن با بازگشت از آمریکای‌جنوبی، وارد یک ماجراجویی هیجان‌انگیز بریتانیایی در جزیره سیاه می‌شود. داستان درباره‌ی جعل اسکناس‌هایی است که در جزیره‌ای در انگلستان انجام می‌شود. در درازای ماجرا می‌بینیم که دشمنان پاپوشی برای تن‌تن می‌دوزند و دوپونت و دوپونط، کارآگاهان معروف به‌دنبال او هستند. هم‌چنین نخستین رویارویی تن‌تن با دکتر مولر در این کتاب رقم می‌خورد. خلاف‌کارها از یک گوریل بزرگ برای ترساندن مردم و نزدیک‌نشدن آن‌ها به او استفاده می‌کنند…

"جلد

آماده‌سازی و انتشار جزیره سیاه

تاریخ طراحی و آماده‌سازی: 15/آوریل/1937 – 16/ژوئن/1938 (26/فروردین/1316 – 26/خرداد/1317)

هرژه پس از بررسی اتحاد جماهیر شوروی (تن‌تن در کشور شوراها)، سپس آفریقا (تن‌تن در کنگو)، شرق و خاور دور (سیگارهای فرعون و گل آبی) و هم‌چنین قاره‌ی آمریکا (تن‌تن در آمریکا و گوش شکسته)، تن‌تن را در اروپا به انگلستان می‌رساند. تاریخ نخستین چاپ این کتاب به‌شکل سیاه‌وسفید به‌سال 1938 (1317 خورشیدی) برمی‌گردد، که شامل 124 صفحه می‌شد. در سال 1943 (1322 خورشیدی) نسخه‌ی رنگی آن در 62 صفحه منتشر شد.

"نسخه‌های

به باور بسیاری از افراد، جزیره سیاه یکی از پرکارترین ماجراهای تن‌تن می‌باشد. به این دلیل که سه نسخه از آن توسط هرژه ساخته و منتشر شد.

در دهه‌ی 60 میلادی (40 خورشیدی) هنگامی‌که نوبت به‌چاپ این آلبوم در انگلستان فرا رسید، ناشر انگلیسی که اعتقاد داشت چهره‌ی انگلستان در این داستان به‌صورت نامناسبی نمایش داده‌شده‌ است، (ارائه‌ی تصوير منفی از بریتانیا و اشاره به ارتش آزادی‌بخش ايرلند) هرژه را وادار به بازنگری درباره‌ی این اثر کرد. ناشر فهرستی از 131 اشتباه، تهیه و از هرژه خواست قبل از انتشار کتاب به‌زبان انگلیسی آن‌ها را ویرایش کند.

جزیره سیاه

هرژه، دست‌یار ارشد خود باب دو مور (Bob de Moor) را به‌یک سفر پژوهشی به اسکاتلند و انگلستان اعزام کرد. او توانست در 10 روز اقامت خود صدها طرح، عکس و موارد جدید را گردآوری کند. به‌گونه‌ای که وقتی در سال 1966 (1345 خورشیدی) هرژه به‌کمک دست‌یارش سومین ویرایش این داستان را به بازار عرضه کرد، کم‌وبیش تمام اثر را دوباره به‌شکل کامل نقاشی کرده‌بود.

"سه

از تغییراتی که انجام‌شد می‌توان به: جای‌گزین شدن قطارهای دیزلی و برقی به‌جای لوکوموتیوهای قدیمی بخار، به‌روز شدن لباس شخصیت‌ها، عوض‌شدن نام برند نوشیدنی روی قطار و تغییر نام شهرها و دهکده‌های انگلیس اشاره کرد.

تغییرات

تن‌تن، عاشق معما

به‌تدریج با علایق تن‌تن از نخستین داستان آشنا شدیم. یکی از نکاتی که در رابطه با او در این کتاب می‌بینیم، اشتیاق او به حل معما و پازل‌های مختلف است. این نکته را زمانی آگاه می‌شویم که وی در بخشی از داستان، یک پازل ساده را حل کرده و اعتراف می‌کند همیشه علاقه‌ی زیادی به حل‌کردن معماها داشته است.

معما

مواجهه با دکتر مولر

تن‌تن در این کتاب برای نخستین‌بار با دکتر مولر، مغز متفکر خلاف‌کاران اروپا مواجه می‌شود. هرژه او را از روی شخصیت حقیقی دکتر جرج بل اسکاتلندی که با نازی‌ها ارتباط داشت و در آلمان زندگی می‌کرد، ساخت.

دکتر مولر

هم‌چنین در این داستان چهره‌ی تن‌تن و دوپونت و دوپونط تثبیت‌شده و تا آخرین کتاب با این شکل حضور دارند.

دوپونت و دوپونط

جزیره سیاه

نظریه‌های زیادی در مورد منشا جزیره‌ای که هرژه در داستان استفاده کرده، وجود دارد. ممکن است قلعه‌ی بن مور (Ben More) که در جزیره‌ی مول (Mull) اسکاتلند است، الهام‌بخش بوده. ولی در مجموع دلایل کافی برای تایید منابع الهام هرژه برای این جزیره وجود ندارد.

"</p

رانکو، هیولای جزیره سیاه

در آغاز دهه‌ی 1930 (1310 خورشیدی) دو موجود افسانه‌ای محبوب وجود داشت، هیولای لاخ‌ نس (Loch Ness Monster)، و فیلم ترسناک کینگ ‌کونگ (King Kong)، فیلمی که در سال 1933 (1312 خورشیدی) پخش شد. هرژه به‌دلیل آوازه‌ی این هیولاها، گوریل اسکاتلندی رانکو را خلق کرد.

رانکو

شخصیت‌های داستان

تن‌تن و میلو، دوپونت و دوپونط، ورونزوف، ایوان، دکتر مولر، رانکو، ژان-لو دو لا باتلری و والتر ریزوتو و…


"</p

گزیده‌ای از انیمیشن جزیره سیاه به‌زبان اصلی

در حال بارگذاری پخش کننده...

به اشتراک بگذارید

کتاب بعدی
عصای شاه اتوکار
کتاب پیشین
گوش شکسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست